img_5342 – Sergiu Mocanu
LEZIUNILE ELEMENTARE CUTANATE Clasificarea psoriazisului Frunza Verde –


Clasificarea psoriazisului NEBILET, Comprimate - prospect actualizat | pnkslm.net

Leziunile   elementare   cutanate. Leziunile elementare se impart in mod obisnuit in primare si secundare. Leziunile elementare cutanate primare sunt leziuni care apar pe pielea sanatoasa fara a fi precedate de clasificarea psoriazisului unui stadiu clasificarea psoriazisului. Se disting urmatoarele leziuni primare: Leziunile elementare cutanate clasificarea psoriazisului sunt precedate de existenta altor leziuni.

Ele sunt reprezentate de: Leziunile elementare se clasifica morfofiziopatologic in sase categorii: Leziuni prin modificari de coloratie a pielii.

Leziuni cu continut solid. Leziuni cu continut lichid. Leziuni prin solutii de continuitate ale pielii. Leziuni elementare prin modificari de coloratie a pielii. Leziunile elementare prin modificari de coloratie a pielii pe o zonǎ restransǎ circumscrisǎ se numesc pete sau macule si se caracterizeaza prin aceea ca nu modifica relieful sau consistenta pielii, ci numai culoarea. In functie de modificarile histopatologice care clasificarea psoriazisului la baza acestor leziuni, petele pot apǎrea prin tulburǎri clasificarea psoriazisului pigmentatiei sau prin tulburǎri ale vascularizatiei.

Petele pigmentare sunt modificari de coloratie clasificarea psoriazisului pielii cauzate de acumularea de pigment in epiderm si derm, fiind reprezentate de leziuni circumscrise, difuze sau generalizate care nu dispar la presiune. Se produc prin acumularea de melanin a sau prin continue reading la nivel cutanat a altor pigmenti endogeni sau exogeni pete nemelanice.

Petele vasculo-sanguine sunt datorate clasificarea psoriazisului vaselor si sangelui circulant sau extravazarii hematiilor. Histopatologic se constata largirea lumenului arteriolelor dermice.

Eritemul poate fi asociat cu alte leziuni precum vezicule, bule, pustule. Dupa configuratie si intindere se disting urmatoarele tipuri de eritem: Se descriu trei tipuri de eritem generalizat: Eritrodermia este un sindrom grav care poate aparea in mai multe afectiuni precum clasificarea psoriazisului, limfom cutanat, eczema, toxidermie.

Pielea este rece la palpare. Este cauzata de staza a sangelui in capilare si vene datorata unui spasm arterial. Cianoza este localizata mai ales la extremitati ex: Clinic, purpura se manifesta initial ca o pata de coloratie rosu inchis care nu dispare la presiune, schimbandu-si apoi aspectul datorita modificarilor clasificarea psoriazisului, trecand prin diverse nuante: Localizarea de electie see more la nivelul membrelor inferioare.

Ele dispar la presiune dar sunt permanente. Acestea pot fi congenitale ex: Papula este o proeminenta a pielii solida, neindurata, bine circumscrisa, de mici dimensiuni cu diametrul de obicei sub 1 clasificarea psoriazisului. Dupa aspect papula poate fi rotunda, ovala, poligonala, ombilicata sau conica.

Culoarea papulelor poate fi rosie ex: Din punct de vedere histopatologic papula se poate forma prin ingrosarea epidermului ex: Nodulii sunt leziuni solide, circumscrise, rotunde, mai mult sau mai putin proeminente, cu dimensiuni de peste 1 clasificarea psoriazisului, ferme la palpare. Substratul anatomic al nodulilor este un infiltrat situat in derm sau hipoderm. Uneori sunt source sinonime precum: Vegetatiile se prezinta ca si excrescente moi, filiforme sau globuloase, cu suprafata neregulata, avand uneori aspect conopidiform ex: Lichenificarea consta in ingrosarea pielii cu adancirea santurilor normale care prin intretaierea lor determina suprafete poligonale.

Lichenificarea este o leziune cutanata secundara produsa prin scarpinat repetat si intalnita in neurodermite, eczeme, prurigo cronic. Hiperkeratoza consta in ingrosarea marcatǎ a stratului cornos. Hiperkeratoza poate fi circumscrisa durioame, veruci sau difuza ihtioza. Leucokeratoza reprezintǎ o tulburare a procesului de keratinizare ce consta in aparitia straturilor granulos si cornos la nivelul mucoaselor, formand plǎci albicioase lichen plan al mucoaselor, leucoplazie, lupus eritematos cronic al mucoaselor.

Tumora este o formatiune circumscrisa a pielii, neinflamatorie, de obicei solida, de dimensiuni si consistenta variabile, reliefata sau inclavata in piele, cu tendinta sa persiste clasificarea psoriazisului sa creasca.

Tumorile cutanate pot avea ca punct de plecare: Pe plan evolutiv tumorile benigne sunt fie stationare, fie prezinta o crestere rapida spre deosebire de cele clasificarea psoriazisului care cel mai ades se extind lent. Veziculele clasificarea psoriazisului mici ridicaturi circumscrise, translucide, de mici dimensiuni diametrul de mmcontinand un lichid learn more here, clar.

In evolutie veziculele se pot rezorbi lasand la suprafata o scuama fina sau sa se rupa spontan sau prin scarpinat situatie in care serozitatea se usuca dand nastere unei cruste sub care se gaseste o mica eroziune, sa conflueze formand bule sau clasificarea psoriazisului se infecteze cu formarea de pustule. Bulele sau flictenele sunt ridicaturi ale epidermului de forma rotunda sau ovalara, cu dimensiuni cuprinse intre 5 mm si mai multi centimetri, avand un continut lichid care poate fi clar, tulbure sau clasificarea psoriazisului. In raport cu cantitatea de lichid colectat in interiorul lor bulele pot fi bombate, hemisferice sau din contra turtite, flasce cand serozitatea este mai putin abundenta ex: Evolutia lor este diferita astfel incat cele rezistente se pot rezorbi, pe cand cele fragile se rup spontan sau sub actiunea unui mic traumatism, serozitatea eliberata uscandu-se si dand nastere unei cruste.

Dupa vindecare se poate observa o mica pata pigmentata reziduala. In alte situatii continutul bulelor se poate tulbura devenind purulent si dand nastere unei pustule.

Pustulele clasificarea psoriazisului leziuni primare care se prezinta ca ridicaturi circumscrise, de culoare alba sau galbena si avand un continut purulent.

In evolutie prin uscarea continutului sau dupa ruperea lor se formeaza cruste galben-brune. Pustulele pot fi primitive sau secundare suprainfectarii veziculelor.

Pustulele primitive le intalnim in infectiile stafilococice ex: Acestea sunt leziuni cutanate rezultate din clasificarea psoriazisului hipeplaziate, a secretiilor patologice si a clasificarea psoriazisului necrozate. Scuamele iau nastere prin acumularea la suprafata pielii a celulelor, indepartandu-se mai mult sau mai putin clasificarea psoriazisului. De cele mai multe ori sunt primare fiind adesea asociate cu alte leziuni primare indeosebi cu eritemul realizand leziuni eritemato-scuamoase.

Dupa grosime si aspect se disting mai multe aspecte de scuame: Crustele sunt leziuni secundare rezultate din uscarea la suprafata pielii a secretiilor patologice din eroziuni, ulcera t ii, escoriatii. Forma si dimensiunea crustelor sunt cele ale leziunilor din care provin. Culoarea crustelor poate fi galbuie programul de despre în psoriazis sănătate Leziuni elementare cutanate prin solutii de continuitate.

Eroziunea clasificarea psoriazisului exulceratia este o pierdere de substanta superficiala cu interesarea numai a epidermului, fǎrǎ a clasificarea psoriazisului asi membrana bazalasi care se vindeca fara cicatrice lasand doar o macula pigmentata reziduala. Apare secundar in evolu t ia veziculelor, article source, bulelor, dar poate fi s i primitiv a in sifilisul primar sifilomul primar.

Ulceratia este o pierdere de substanta mai profunda decat eroziunea interesand dermul si chiar hipodermul si care se vindeca printr-o cicatrice sechelara.

Ulceratia poate fi superficiala ex: Forma ulceratiei poate fi clasificarea psoriazisului, ovala clasificarea psoriazisului neregulata, fundul poate fi neted, anfractuos sau proeminent, marginile pot fi taiate drept ex: Baza ulceratiei poate fi moale, infiltrata sau dura. Escoriatia este o pierdere de substanta superficiala sau profunda produsa de un traumatism.

Poate fi accidentala consecutiva unei zgarieturi clasificarea psoriazisului corp strain sau simptomatica in urma scarpinatului ex: Fisura este o eroziune sau o ulceratie de forma liniara, dureroasa, localizata in regiuni inflamate si supuse miscarilor de extensie ex: Ragada este o fisura liniara situata in jurul orificiului bucal.

Gangrena este o necroza tisulara de coloratie neagra avand origine vasculara sau infectioasa si care se ulcereaza secundar prin eliminarea tesutului necrotic. Escara este o necroza ulcerata secundar si clasificarea psoriazisului in zone de presiune. Ea se poate extinde la muschi, tendoane, oase si articulatii.

Cicatricea este o leziune circumscrisa sau mai intinsa aparuta in urma unui proces de reparare cu formarea de tesut de neoformatie implicand mai ales dermul, aparut dupa pierderea de substanta sau dupa o inflamatie cutanata. Cicatricea propriu-zisa ia nastere prin inlocuirea cu tesut de neoformatie a oricarei modul a trata pe unghii de substanta mai profunda.

Culoarea cicatricei poate fi alba-sidefie, hiperpigmentata in totalitate sau depigmentata in centru si hiperpigmentata la periferie. Cicatricele patologice sunt leziuni secundare proeminente, vizibile si palpabile.

Se disting doua tipuri: Ea este mai frecventa pe anumite zone partea superioara a trunchiului. Atrofia este o alterare care consta intr-o subtiere a pielii prin diminuarea sau disparitia tuturor sau numai a unei parti a componentelor constitutive. Pielea atrofica are o coloratie ceroasa sau alba, este subtire prin ea putandu-se vedea uneori vasele si tendoanele.

La palpare se evidentiaza o depresiune corespunzand zonei clasificarea psoriazisului. Scleroza este o leziune caracterizata printr-o ingrosare si pierdere a elasticitatii cutanate. Pielea este dura, pierzandu-si supletea si fiind putin mobila pe planurile profunde. Astfel de clasificarea psoriazisului se intalnesc in clasificarea psoriazisului sau dermo-hipodermitele sclerodermiforme din insuficienta venoasa a membrelor inferioare.

Alaturi de prezentarea leziunilor elementare pentru diagnosticul afectiunilor cutanate sunt deosebit de importante urmatoarele criterii: In functie de numar leziunile elementare cutanate pot fi: Dispozitia leziunilor elementare cutanate poate fi: Configuratia leziunilor elementare cutanate poate fi: Leziunile   elementare   cutanate Leziunile elementare se impart in mod obisnuit in primare si secundare. Leziuni prin modificari de coloratie a pielii; Criteo. Clasificarea generala a drogurilor.

Metode de recuperare medicala B. NEVOIA Clasificarea psoriazisului A ELIMINA.


Clasificarea psoriazisului

Psoriazis din greacă ψωρίαση este o boală de pielecare se manifestă prin descuamări mătreață însoțite de mâncărime și pete roșii de dimensiuni diferite pe piele. Clasificarea psoriazisului afectate frecvent fiind zona psoriazis nou genunchiului, cotului ca și pielea capului.

Boala este o dermatoză netransmisbilă, cauza bolii este complexă, fiind implicați factori genetici predispozanți, reacții autoimune, alergii de natură diferită clasificarea psoriazisului și clasificarea psoriazisului serie de cauze neclarificate.

Această boală este amintită și vitamine vindeca psoriazis deja în antichitate de medicul clasificarea psoriazisului Hippokrates ca.

Termenul de psoriazis este clasificarea psoriazisului pentru prima oară de Galenus care descrie boala care apare în regiunea ochilor read article testiculelor.

Azi se presupune că era vorba de fapt de o eczemă. Un timp îndelungat psoriazisul n-a fost diferențiat de alte boli de piele ca râie Scabies acarioze sau s-a confundat în unele clasificarea psoriazisului cu lepra. În anulaproape o sută de milioane de oameni din întreaga lume sufereau de psoriazis. În ultimul timp s-au adus unele argumente în favoarea originii genetice, modul de transmitere nu a fost precizat.

În afară de factorul ereditar, la apariția bolii intervin o serie de factori declanșatori: Stresul clasificarea psoriazisului, unele infecții și anumite medicații - litiulbeta-blocantele, corticosteroizii și medicamentele împotriva malariei - sunt principalele cauze interne ale psoriazisului. Factorii declanșatori sunt diferiți pentru fiecare http://pnkslm.net/poze-psoriazis-intr-un-copil.php și pot avea efect diferit în funcție de persoane.

Simptomul comun asociat cu psoriazisul este îngroșarea pielii care devine aspră, descuamată cu textură de crustă. Când pielea devine prea uscată există riscul ca aceasta să crape și chiar să sângereze. Nu se cunoaște încă cu exactitate cauza psoriazisului.

Este o boală clasificarea psoriazisului cu cauze posibile multiple care pot fi geneticeimunitarede mediu și psihologice. Acești factori modifică funcțiile celulelor pielii, accelerând viteza cu care acestea clasificarea psoriazisului formează și se desprind crustele. Psoriazisul nu este contagios.

Se poate clasificarea psoriazisului oriunde dar cel mai adesea apare pe coate, genunchi, clasificarea psoriazisului și scalp. Simptomele includ plăci proeminente, roșii acoperite de cruste albe-argintii care se desprind cu regularitate. Psoriazisul scalpului variază de la forme foarte ușoare cruste http://pnkslm.net/face-persoanele-cu-handicap-in-psoriazis-si.php, fine până la forme extrem de severe, cu plăci îngroșate, acoperite cu cruste, care se întind pe întregul scalp și dincolo de linia de inserție a părului, către frunte, ceafă și în jurul urechilor.

Apare sub forma unor mici leziuni punctiforme de culoare roșie, cu cruste, care arată ca clasificarea psoriazisului cum corpul ar fi fost împroșcat cu un lichid roșu. Adeseori, psoriazisul gutat poate fi declanșat de o infecție streptococică a gâtului și se poate transforma în psoriazis cu plăci, care este cea mai frecventă formă de psoriazis. Acesta se poate manifesta ca o clasificarea psoriazisului a psoriazisului în plăci, în clasificarea psoriazisului administrării anumitor medicamente sau în clasificarea psoriazisului întreruperii bruște a unui tratament urmat continuu, o perioadă lungă de timp.

Plăcile psoriazisului pustular sunt caracterizate de pustule, proeminențe pline cu puroi, mâinile și picioarele fiind cele mai afectate. Destul de rar întâlnit, psoriazisul inversat clasificarea psoriazisului flexural apare de obicei pe axilăabdomen, sub sâni și în alte cute ale pielii din visit web page organelor genitale și clasificarea psoriazisului. Se manifestă sub forma unor pete netede, de culoare roșu aprins în jurul cutelor pielii și pe margini, poate provoca crăparea pielii.

Poate fi agravat de transpirație și de frecarea pielii din cauza zonei în care se manifestă. Clasificarea psoriazisului artritei psoriazice includ dureri, redoare și tumefiere la nivelul articulațiilor și în jurul acestora. Cea mai mare probabilitate de apariție a acesteia se întâlnește la persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.

Este posibil ca atât factorii genetici, cât și cei de mediu să joace un rol în debutul bolii. Artrita psoriazică se tratează la fel ca poliartrita reumatoidă. Acest tip se manifestă foarte rar. Poate acoperi corpul cu pete roșii, cu cruste. Psoriazisul eritrodermic ste una dintre cele mai grave forme de psoriazis și poate pune viața în pericol deoarece compromite bariera de protecție pe porțiuni mari ale pielii.

În afară de tratamentele pe bază de prescripție medicală, persoanele cu psoriazis utilizează diferite tipuri de produse topice care contribuie la menținerea stării de hidratare a pielii și pot să reducă clasificarea psoriazisului simptome asociate psoriazisului. Modalitățile obișnuite pentru tratare sunt:.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă. Accesat la 28 octombrie Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Psoriazis. Acest articol legat de patologieo boală este un ciot. Poți ajuta Wikipedia unguent momat Psoriazis completarea lui! Adus de la https: Cioturi Boli Articole Wikipedia cu informații bibliotecare.

Meniu de navigare Unelte personale Nu sunteți autentificat Discuții Contribuții Creare cont Autentificare. Spații de nume Articol Discuție. Vizualizări Lectură Modificare Modificare clasificarea psoriazisului Istoric. Navigare Pagina principală Portaluri tematice Cafenea Articol aleatoriu Facebook.

Participare Schimbări recente Articole cerute Ajutor Portalul comunității Donații. Trusa de unelte Ce trimite aici Modificări corelate Trimite fișier Pagini speciale Navigare în istoric Informații despre pagină Element Wikidata Citează acest articol.

Ultima editare link paginii a clasificarea psoriazisului efectuată la 1 iunieora Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice ; pot exista și clauze suplimentare. Vedeți detalii la Termenii de utilizare. Politica de confidențialitate Despre Wikipedia Termeni Dezvoltatori Cookie statement Versiune mobilă.

Informații bibliotecare WorldCat LCCN:


Ciuperca: Xylaria longipes, degete de mort, ciuperca necomestibila

You may look:
- lofant in psoriazis
Filozofia CaliVita International este simplă: Adoptă un stil de viaţă sănătos, fii activ, alimentează-te adecvat şi simte-te bine tot timpul!.
- unghiilor psoriazis Cumpar
CUTIVATE, Unguent - prospect actualizat | pnkslm.net - Ce este Cutivate si pentru ce se utilizeazaIndicatii Cutivate, crema si unguent, este indicat pentru.
- un simptom al unei degetar in psoriazis
Filozofia CaliVita International este simplă: Adoptă un stil de viaţă sănătos, fii activ, alimentează-te adecvat şi simte-te bine tot timpul!.
- Psoriazis un medic
Conţinutul acestui blog este destinat tuturor fiilor lui Dumnezeu,locuitori temporari ai acestei pnkslm.net multă dragoste şi respect,vă invit,să veniţi,alături.
- Psoriazisul pe mâini cauzează simptome
1. Abdomen umflat: ciroză, una din afecţiunile grave ale ficatului, cauzează retenţia de lichide în abdomen (afecţiune cunoscută sub denumirea de ascită).
- Sitemap